Ajánlott videó

Hirdetés


Jelentős megtakarítást kínálnak a Continental új generációs teherautó-abroncsai

2014.04.19. 12:43:08

20140419_conti_ecoplusweb_500

- 100 kilométerenként akár 1,9 literes üzemanyag-megtakarítás érhető el az
 autópályás közlekedésre optimalizált Conti EcoPlus termékcsaláddal
- Új futófelület és egyedi gumikeverékek szolgálják a fogyasztás csökkentését, az  élettartamra vonatkozó kompromisszumok nélkül
- Fenntartható költségoptimalizálás újrafutózási lehetőséggel

Budaörs - A Continental új mércét állít fel az áruszállításban a Conti EcoPlus termékcsaláddal. A gördülési ellenállás jelenős csökkenésével, az élettartam szempontjából semmilyen kompromisszumot nem jelentő optimalizálással az abroncsok kimagasló teljesítményt nyújtanak az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon egyaránt. A pótkocsikhoz kifejlesztett Conti EcoPlus HT3 januári bemutatását követően a kormányzott tengelyre szerelhető Conti EcoPlus HS3, illetve a hajtott tengelyre tervezett Conti EcoPlus HD3 teszi teljessé a termékkínálatot.
 
Kompromisszumok nélküli fejlesztés
A sikeres elődökhöz képest akár 26%-kal is alacsonyabb lehet a harmadik generációs Conti EcoPlus HS3 gumiabroncsok gördülési ellenállása, melynek köszönhetően lényegesen kisebb üzemanyag-felhasználás érhető el. A fogyasztás csökkentéséhez az oldalfalakhoz használt új fejlesztésű alapanyag-keverék, a futófelület kétrétegű kialakítása, illetve a gumiabroncs innovatív mintázata is hozzájárul.

A kormányzott tengelyre szánt Conti EcoPlus HS3 innovatív futófelületével bizonyítja, hogy lehetséges egyszerre javítani a gördülési ellenálláson és a vizes útfelületen nyújtott tapadáson. Ennek jelentősége abban rejlik, hogy ezek jellemzően egymásnak ellentmondó célkitűzések a gumiabroncsok fejlesztése során. A Continental mérnökei gondoskodtak arról is, hogy az új gumiabroncsok tartóssága meghaladja az előző abroncsgeneráció által képviselt magas szintet.

A Conti EcoPlus HS3 szerkezetét úgy módosították, hogy alkalmazkodjon az új Euro 6-os motortechnológia miatt jelentkező nagyobb terheléshez. Emellett minden Conti EcoPlus HS3 kormányzott tengelyre szánt abroncs futófelülete tartalmaz egy speciális indikátort, melynek segítségével a hibás futóműbeállítás könnyen és gyorsan felismerhető, ennek köszönhetően pedig megelőzhető az abroncs egyenetlen rendellenes kopása.
 
Literekben mérhető megtakarítás
A Conti EcoPlus HD3 hajtott tengelyre szánt abroncsot kifejezetten vontatásra tervezték. Teljesen átalakult a futófelület, alkalmazkodva a modern kamionok nagyobb motorerejéhez, illetve a nagyobb féknyomatékhoz.  A Conti EcoPlus HD3-hoz is új alapanyag-keveréket használtak, amely jelentős, akár 16%-os javulást eredményez az autópályákon a gördülési ellenállás tekintetében. Az abroncsok speciálisan kialakított peremei szintén hozzájárulnak a fogyasztás csökkenéshez.
 
Az új abroncssorozat harmadik tagja a Conti EcoPlus HT3 pótkocsi abroncs, amely mintázatával, optimalizált gumikeverékével jelentős előrelépést képvisel nemcsak a gördülési ellenállás, hanem a kezelhetőség tekintetében is. A futófelület új keveréke optimalizált tapadást biztosít, javítva ezzel a kanyarodóképességet és a fékerő átvitelét. A Conti EcoPlus abroncsok élettartama meghosszabbítható, ugyanis az új generáció tagja is – hasonlóan a korábbi Continental abroncsokhoz – újrafutózhatók.

<< Vissza

Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.gumipiacmagazin.hu © 2006-2013 | Készítettel: amos.hu