Ajánlott videó

Hirdetés


Bezárja angliai és egyik németországi gyárát a Goodyear abroncsgyártó

2015.07.21. 16:55:55

A termelést az európai, közel-keleti és afrikai régió meglévő gyáraiba viszik át.

A Goodyear Tire & Rubber Company, az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb gumibroncs-gyártója, bezárja wolverhamptoni (Nagy-Britannia) keverék és újrafutózó gyárát és a termelést az európai, közel-keleti és afrikai régióba telepíti át. Ebben a térségben (EMEA) a vállalatnak tizenegy országban vannak gyárai és létesítményei, összesen tizenhét. A közelünkben, a szlovéniai Kranjban személy- és teherautó abroncsok (Dunlop, Sava márkák) készülnek, a lengyelországi Debicában is abroncsokat gyártanak, ahogy két törökországi üzem is gőzerővel termel. Ők lehetnek a bezárt gyárak befogadói.

A brit bezárás 360-390 munkahely megszűnésével jár együtt, ugyanakkor a vállalat 2017-től 30 millió dollár/év bevételnövekedéssel számol az átalakítás következményeként. A Goodyear Dunlop Tires Germany konszolidálja a jelenleg Wittlichben zajló személyautó abroncs gyártását meglévő, EMEA régióbeli gyárainak bevonásával.

A Goodyear második legnagyobb bevételi forrása a régió, de az erős dollár és a helyben termelő konkurensek (Michelin, Continental, Pirelli) jelentősen befolyásolják eredményességét.

<< Vissza

Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.gumipiacmagazin.hu © 2006-2013 | Készítettel: amos.hu