Ajánlott videó

Hirdetés


A Hankook Ventus S1 evo² kerül fel gyári felszerelésként az új BMW 4-es Coupé-ra

2014.04.20. 16:19:17

20140420_bmw_4series_coupe_wallpaper_500

A Hankook ultranagy-teljesítményű (UHP) vezető abroncsát, a Ventus S1 evo2-t választotta a BMW csoport első gyári felszerelésként (OE) az új 4-es Coupé sorozatára. A prémium kategóriás, széles futófelületű abroncs kifinomult DTM technológiával érkezik, amelyet Európában fejleszt és a rácalmási üzemben gyárt a vállalat. Az abroncsot a teljesítmény, a tartósság és az energiatakarékosság sikeres kombinációja jellemzi.

A BMW a Hankook Tire –t választotta új 4-es sorozata első gyári felszerelés (OE) beszállítójának. A müncheni bázisú prémium autógyártó új, stílusos és sportos Coupé-ját gyárilag a Hankook vezető prémium kategóriás Ventus S1 evo² típusával szerelik majd fel 225/50 R17 W méretben. A legmagasabb igényeket szolgáló csúcsminőségű gumiabroncsot a vállalat a rácalmási üzemében gyártja.

A közelmúltban piacra dobott 4-es Coupé a BMW csoport hatodik modellje, amit Hankook abroncsokkal szerelnek fel a MINI, a BMW 1-es, 3-as, és 5-ös sorozat, valamint az X5-ös modellek után. Ez az együttműködés újabb mérföldkövet jelent a Hankook globális, prémium szegmensben való növekedésében. – Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre erősebbé fűzhetjük együttműködésünket a BMW csoporttal – nyilatkozta Ho-Youl Pae, a Hankook Tire európai vezetője. – Az új 4-es Coupé abroncsbeszállítói megállapodása újabb fontos mérföldkő számunkra, hiszen ez az első alkalom, hogy olyan abroncsokat szállítunk a BMW csoport számára, amelyeket nemcsak Európában fejlesztünk, hanem közvetlenül az európai gyárunkból szerzünk be.

A Hankook csúcskategóriás prémium abroncsa, a Ventus S1 evo² nem volt újdonság az autógyártó számára. A BMW szakértő mérnökeit már korábban meggyőzte arról, hogy méltó arra, hogy a BMW 3- és 5-ös sorozatára első gyári felszerelésként kerüljön. Még megerőltető körülmények között is kiemelkedik teljesítményével és jellemzőinek sikeres kombinációjával a vezetési dinamizmus és kényelem, valamint a nedves úton tapadás és a gördülési ellenállás területén. – A Ventus S1 evo² intenzív tesztelési fázisa során újra megbizonyosodtunk magas szintű vezetési kényelméről és kiemelkedően dinamikus vezetési jellemzőiről – összegezte tapasztalatait Klaus Krause, a Hankook Tire Európai Technológiai Központjának (ETC) vezetője, ahol a BMW csoport számára történő abroncsfejlesztés zajlik Európában. – Az új Ventus S1 evo²-nél következetesen alkalmaztuk Kontroll Technology elnevezésű fejlesztési filozófiánkat, így egy modern, magas teljesítményű abroncsot fejlesztettünk ki, ami tökéletesen megfelel partnereink elvárásainak a vezetési dinamizmus, biztonság és környezettudatosság terén.

Jelenleg mintegy ötven mérnök és technikus dolgozik az európai autógyártóknak szánt testreszabott abroncstechnológiák fejlesztésén a Hankook Hannoverben található Európai Technológiai Központjában (ETC). Itt fejlesztik és tesztelik a BMW csoport számára készülő abroncsokat is, míg a gyártás a cég magyar üzemében, a fejér megyei Rácalmáson zajlik. A vállalat ultramodern gyára az európai piac számára gyárt nagy teljesítményű (UHP), személygépjármű (PCR) és kisteher abroncsokat.

<< Vissza

Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.gumipiacmagazin.hu © 2006-2013 | Készítettel: amos.hu