Ajánlott videó

Hirdetés


A Hankook Tire tovább bővíti első gyári felszerelési portfólióját a teherabroncs szegmensben

2015.06.11. 20:26:07

20150611_hankookmercedes-benz-truck-actros_gumi_szerelok_500

A Hankook Tire bővíti első gyári felszerelési választékát a haszongépjárművek számára. A gumiabroncsgyár most már az új, díjnyertes Mercedes-Benz Actros-hoz is szállít gumiabroncsokat különböző méretekben gyári felszerelés céljára.

A Mercedes-Benz Actros Európában az egyik legnagyobb mennyiségben értékesített tehergépkocsi márka, így a számára szállított gyári felszerelésű gumiabroncsokkal a Hankook megkezdi terjeszkedését ezen a nagyon nehéz piacon, egyben tovább bővíti beszállítói üzletágát a Daimler AG-vel. A vállalat már 2014 óta szállít első gyári felszerelésű gumiabroncsokat a Mercedes Benz Atego-hoz. A Hankook a tervek szerint a tehergépjárművek szegmensében további abroncsméretekkel jelentkezik majd a közeljövőben. Az új Actros számára a gumiabroncsgyártó négy típust fog szállítani: a távolsági forgalomhoz kifejlesztett Hankook e-cube AL10 abroncsot (minden helyzetben használható, nagy távolságra fejelsztett abroncs) az első tengelyre, az e-cube DL10 abroncsot (nagy távolságra) a hajtott tengelyre, illetve az AM06 és DM03 terep-gumiabroncsokat. A Hankook e-cube AL10 előírásszerű profilkialakítása a talajjal érintkező egyenletesebb felületnek köszönhetően megakadályozza az egyenetlen kopást, és kiváló terhelhetőségével és hosszú élettartamával tűnik ki. Az AL10 fejlesztése során a kezelhetőségi jellemzők optimalizálására összpontosítottak a jobb kanyarvétel és stabilitás érdekében. A gumiabroncsot 295/80R22,5 és 385/55R22,5 méretekben szállítják. A Hankook e-cube DL10 mintázata a kiváló menetteljesítmény fenntartása mellett megakadályozza az egyenetlen kopást, a nagyfokú tapadás és erősebb vonóerőátvitel pedig az abroncs élettartama szempontjából is kedvező. Ezt a modellt 295/80R22,5 és 315/70R22,5 méretekben szállítják.

A károsanyag-kibocsátásról szóló Euro VI szabvány előírásainak megfelelően, amelyek szerint az új Actros-t is tervezték, ezek az abroncsok környezetbarát jellemzőiknek köszönhetően kiváló teljesítményt nyújtanak a menetteljesítmény, az üzemanyag-hatékonyság és a gördülési ellenállás területén.

A terepre és közútra gyártott Hankook AM06 illetve Hankook DM03 gumiabroncsokat az Actrosra 315/80R22,5 méretben szerelik. Mindkét gumiabroncsra jellemző a robosztus kialakítás, a hosszabb élettartam és a jobb vonóerőátvitel, így ideálisak a legnehezebb útiszonyok közötti használatra is. Az AM06 és DM03  jól viseli a legnagyobb fokú terhelhetőséget, és emellett ellenáll a gumiabroncs vállrészét érő sérüléseknek is. Ezt a megerősített vállrészek és a különösen tartós szövetvázak biztosítják, amelyek hatékonyan akadályozzák meg az oldalfal sérüléseit.

- A Mercedes-Benz teherautókra irányuló első gyári felszerelés is igazolja stratégiánk helyességét, melynek szellemében folyamatosan a kiváló minőségű, korszerű gumiabroncs technológiák fejlesztésébe ruházunk be. - vélte Seung Hwa Suh, a Hankook Tire elnök vezérigazgatója. - A Hankook Tire a következő években élvonalbeli fejlesztési kompetenciájára építve tovább erősíti majd jelenlétét a prémium tehergépkocsi gumiabroncsok szegmensében.

A Daimler Truck North America (DTNA) vállalattal 2012-ben kezdődött beszállítói kapcsolatra alapozva a Hankook Tire 2014-ben az európai piacon is megkezdte a terjeszkedést a Mercedes-Benz Trucks céggel kötött szerződéssel, tovább diverzifikálva portfólióját a teherautó- és busz radiálabroncs első szerelői szegmensben.

<< Vissza

Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.gumipiacmagazin.hu © 2006-2013 | Készítettel: amos.hu