Ajánlott videó

Hirdetés


Ötszáz új munkahelyet teremt a Bridgestone Tatabányán

2014.05.20. 17:56:17

A terveknek megfelelő ütemben halad a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. új, 110 ezer négyzetméteres gumiabroncsgyártó csarnokának építése a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. Közben az Eudus Főiskolán készülnek a leendő dolgozók újabb, második csoportjának képzésére.

Az óriás csarnok alapkövét tavaly június 7-én helyezték el, majd 40 nappal később, július 17-én megkezdődtek az alapozási munkálatok. A csaknem 72 milliárd forintos beruházás fő kivitelezője a japán Takenaka cég, és több magyar vállalkozó is bekapcsolódott az építkezésbe. A viszonylag enyhe telet jól kihasználták a kivitelezők, így az idén októberben - a tervezett időben – elkészülhet a gyártócsarnok, s azt követően indul el a három hónapra tervezett próbaüzem, majd a folyamatos gyártás. Ezzel több mint 500 új munkahelyet teremt a japán érdekeltségű Bridgestone az ipari parkban és 2017-ig fokozatosan megháromszorozza, napi 18 ezerre emeli a személygépkocsik gumiabroncsának gyártását.

A gyár  leendő munkavállalóinak  képzéséből  nagy szerepet vállalt a tatabányai Eudus Főiskola. Tavaly év végén  végzett a főiskolán az új dolgozók első csoportja, akik azóta mindannyian a gyár alkalmazottai lettek. Rövidesen megkezdődik a felvett dolgozók második csoportjának képzése is a főiskolán, ahol alkalmassá teszik őket a csúcstechnológiát képviselő gépek, berendezések kezelésére. Az új dolgozók egy része  jelenleg Lengyelországban és Japánban ismerkedik az gumiabroncsgyártási technológiákkal.

<< Vissza

Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.gumipiacmagazin.hu © 2006-2013 | Készítettel: amos.hu