Ajánlott videó

Hirdetés


Újabb első szerelői megállapodást hozott tető alá a Hankook

2014.07.22. 19:44:42

20140722hankook_minir_500

A Hankook gumiabroncs-gyártó immár a Mini legújabb, 2014-es sorozatára is szállítja prémium kategóriás abroncsait. A BMW csoport prémium kategóriás kisautójának első generációját 2011 óta szerelik gyárilag Hankook abroncsokkal. Most már a stílusos újabb generáció is Hankook abroncsokat kap, különféle profilkialakításokkal, 15 és 17 coll közötti méretekben, részben defekttűrő jellemzőkkel. Az összes abroncsot közvetlenül a Hankook ultamodern rácalmási gyárából szállítják a MINI gyártási helyszíneire.

Németország, Neu-Isenburg – A BMW csoport a prémium gumiabroncsokat előállító Hankookot választotta első gyári abroncsbeszállítónak hamarosan bemutatkozó új MINI modellei, a ONE, a ONE D, a COOPER, a COOPER D és a COOPER S számára. A  Hankook termékválasztékát jelentősen bővítették a sportos prémium kisautó új generációihoz: a ONE és a COOPER modellek részére szállított 15 collos alapfelszerelésen, illetve a COOPER S-re szerelt 16 collos abroncsokon kívül most először egy rendkívül sportos 17 collos változat is kapható lesz majd. Az alapváltozatokon felül a Hankook a 16 és 17 collos méretekben Hankook Runflat System (HRS) rendszerrel ellátott defekttűrő abroncsokat is szállít. Különféle nyári abroncsprofilok kerülnek majd bevetésre, melyek az adott motorteljesítménynek megfelelően hatékonyan támogatják a MINI sportosan közvetlen kezelhetőségét. Az észak-amerikai piacra a gumiabroncs-gyártó ezeken felül négy évszakos profillal készült abroncsot is szállít mindhárom méretben, 15 collos alapváltozatban és 16 illetve 17 collos defekttűrő kivitelben.

A kibővített első gyári felszerelés választék a még intenzívebb együttműködést tükrözi a BMW csoporttal. A MINI mellett a müncheni prémium autógyár további öt modelljére (BMW 1-es, 3-as, 4-es, 5-ös és X5) is szállít a Hankook gumiabroncsokat első gyári felszerelésként. A MINI futóműve a gokartos menetjellemzőkkel különleges követelmények elé állítja a gumiabroncsokat. Ideálisan kell továbbítaniuk a teljesítményt az úttestre, hogy az ismert MINI-jellemzőket optimálisan támogassák.

„Bizonyítottuk, hogy nyári és négy évszakos gumiabroncsaink ideálisan támogatják a MINI dinamikus menettulajdonságait, anélkül, hogy a fontos biztonsági és környezeti paraméterek, mint a nedves úton való tapadás vagy a gördülési ellenállás háttérbe szorulnának.“ – jelentett ki Klaus Krause, a Hankook európai fejlesztési központjának vezetője. „Nagyon örülünk, hogy gumiabroncsaink az előző generációs MINI esetében meggyőző teljesítményt nyújtottak, és most az új modellváltozatnál kibővített abroncsválasztékot tudunk biztosítani az első gyári felszerelés céljára.“
 
A nagy teljesítményű Ventus Prime2 mellett, mellyel már 2011 óta látják el gyárilag a MINI-t, a Hankook most ultranagy-teljesítményű zászlóshajójával, a Ventus S1 evo²-val, a különösen energiahatékony Kinergy Eco-val, illetve az  észak-amerikai piacon az Optimo H426 négy évszakos abronccsal is képviselteti magát első gyári felszerelésű abroncsok beszállítójaként.

<< Vissza

Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.gumipiacmagazin.hu © 2006-2013 | Készítettel: amos.hu