Ajánlott videó

Hirdetés


Új globális árbevétel és üzemi eredmény rekordot ért el a Hankook Tire 2013-ban

2014.01.29. 14:15:32

A Hankook 6,44 milliárd USD (7060 milliárd koreai won) globális árbevételről, és 941,5 millió USD (1031 milliárd koreai won) üzemi eredményről számolt be 2013-ra vonatkozóan.

A töretlen gyarapodás elsősorban az ultra-nagy teljesítményű (UHP) abroncsszegmens eladási teljesítményében tapasztalható lendületes növekedésnek, valamint az első gyári beszállítói (OE) üzletág bővülésének köszönhető.

Szöul, Dél-Korea – A Hankook Tire közzétette 2013-as üzleti évre vonatkozó pénzügyi eredményeit. A vállalat rekordértékű, 6,44 milliárd USD (7060 milliárd koreai won) globális árbevételről számolt be, üzemi eredménye pedig elérte a 941,5 millió USD-t (1031 milliárd koreai won). Az üzemi eredmény árbevételhez viszonyított aránya 14,6%.

A Hankook Tire ultra-nagy teljesítményű (UHP) abroncsainak értékesítése kulcsfontosságú szerepet töltött be a rekord üzemi eredmény elérésében. Az UHP abroncsszegmens összesített árbevétele a teljes globális árbevétel 26,5%-át teszi ki, és erőteljes, 3,4%-os éves növekedést mutat. Kína és Európa vezette az összes piacot: Kínában az összesített UHP eladások 13,6%-kal, Európában 12,9%-kal növekedtek éves szinten.

A Hankook Tire közelmúltban kötött első gyári beszállítói (OE) megállapodásai szintén fontos ösztönzői voltak a vállalat kiemelkedő pénzügyi eredményének. A Mercedes-Benz-zel kötött beszállítói szerződéssel a Hankook immáron Németország mindhárom prémium autógyártójának szállít első gyári szerelésű abroncsokat (Audi, Mercedes-Benz és BMW), valamint vezető japán autómárkák legkeresettebb modelljeit is Hankook abroncsokkal szerelik fel gyárilag. Mindez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Hankook Tire képes megfelelni a világ prémium autógyártói által támasztott precíz követelményeknek.

A Hankook Tire vakmerő stratégiai lépései és előrelátó beruházásai mind a termelési kapacitás, mind a kutatás-fejlesztés területén a fenntartható növekedés szilárd alapjait képezték. A Hankook stabilan növeli globális jelenlétét különböző stratégiai helyszíneken: így 2013-ban az indonéziai és a kínai Chongqing-beli gyáregységeivel, valamint az USA-beli új termelési egység tervével. Továbbá, a vállalat új koreai beruházásai - a Kutatás-Fejlesztési- és a Tesztelési Központ - megerősítették a Hankook abbéli törekvését, hogy túlmutatva a piaci versenyen tovább fejlessze technológiai élenjáróságát,.

– Előretekintő hozzáállásunknak köszönhetően, a Hankook Tire következetes beruházásai és jövőbe mutató K+F tevékenysége nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy megerősítsük vállalatunk azon törekvését, hogy globális prémium abroncsmárkává váljon – összegezte a vállalat globális teljesítményét Suh Seung Hwa, a Hankook Tire globális elnök-vezérigazgatója. – A technológiai kiválóságunkra épített erős alapokkal a Hankook Tire 2014-ben tovább gyorsítja üzleti növekedését, és erős, tekintélyes vállalattá válik, amely sokat tesz a gépjárművezetés fejlődéséért – tette hozzá a cég első embere.

<< Vissza

Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.gumipiacmagazin.hu © 2006-2013 | Készítettel: amos.hu